torstai 12. marraskuuta 2015

Namm: Uudet ramen-ravintolat testattu!

Helsingin aasialaisten keittojen tarjonta on monipuolistunut huimasti parissa vuodessa. Muistatteko kun kirosin pari vuotta sitten, miksei Helsingistä saa ramen-keittoa niinkuin Lontoosta? No nyt saa :) Helsinkiin on tänä vuonna auennut ainakin kaksi mainitemisen arvoista ramen-paikkaa: Fat Ramen Hietalahden hallissa ja Momotoko Yliopiston kadulla. Selvästi nuudeliruokien trendit ovat vaihtuneet, kun Wrong Noodle Bar lopetti ja tilalle tuli keittopaikka. Samantyylinen konsepti tosin pätee tähän uuteen Momotokoonkin: fast casual hyvällä paikalla. Fat Ramen taas sijaitsee Hietsun hallissa, joka on kiva paikka piipahtaa silloin tällöin, mutta toki hieman syrjässä ydinkeskustasta.  

Momotokon lounaskeitto, liha taisi olla possun lapaa muistaakseni.

Ystäväni kanssa olemme ehtineet nyt syksyllä testata siis kaksi uutta paikkaa ramen-keittojen saralla: Momotoko ja Fat Ramen. Hietsun halli on muuten auki nyt myös joinan iltoina, niin Fat Ramenin pääsee testaamaan myös jatkossa, vaikka ei olisi lounasaikaan siinä lähettyvillä. Itseäni nimittäin ärsytti, että kun toimisto sijaitsi Espoossa niin oikein koskaan ei Hietsun halliin päässyt lounaalle, kun ei ollut liikkuva työ.  

Fat Ramenin ankka-ramen.

Olimme molemmat tyytyväisiä molempiin paikkoihin. Sekä Momotoko että Fat Ramen testattu siis lounaalla. Hintaa annoksilla molemmissa paikoissa n. 10€. Fat Ramenissa minun possuramen vakuutti, mutta ystävä oli hieman pettynyt ankka-rameniinsa. Ja maistoin, liemi oli siinä melko mauton valitettavasti. 

Fat Ramenin possu-ramen, eli the original "Fat Ramen".

Momotokossa taas molempien oli ihan jees. Lounaalla kulhon tuota ihanaa nuudelikeittoa saa hieman edullisemmin kuin ilta-aikaan. Illalla kulho keittoa maksaa n. 14€.

Momotokon possu-ramen.

Käykää testaamaassa! Molempia voin kyllä suositella. Ramen-keitossa liemi on erityisen tärkeä. Näissä liemi ei kyllä noussut Lontoon Bone Daddies'in liemen herkkutasolle, mutta menee silti. Hintansa arvoiset annokset molemmissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti