tiistai 8. joulukuuta 2015

Ihana illallinen Pastiksessa

Pääsin muutama viikko sitten syömään Pastikseen oikein pitkän kaavan kautta. Ihana ystäväni vei minut Pastikseen syömään, ja alkuun otimme tietysti samppanjaa, niinkuin meillä on tapana. Ilta jatkui hyvän ruuan ja juoman merkeissä ensin Pastiksessa, ja sitten muutamilla lasillisilla uudessa BasBasissa. Pastis oli mahtava, kuten aina, ja uutuus BasBas vaikutti ihan mielettömältä paikalta. Sinne on pakko päästä syömään lähiaikoina.

Pahoittelut jo etukäteen pimeistä ja erityisen huonoista kuvista (ihan kuin tässä blogissa ne olisivat koskaan huippuja olletkaan), mutta sama homma kuin aina Pastiksessa, paikka on tunnelmallinen joka tarkoittaa melko hämärää.

Pastiksessa pyysimme listan ulkopuolelta alkuun hieman ankanmaksaa ja briossia, ei jatkoon, virhe. Mutta onneksi illan ainoa. Sitten jatkoimme alkupaloilla, jaoimme etanat ja kalaa, muistaakseni kyseessä oli graavisiikatartar. Molemmat olivat oikein hyviä, erityisesti etanoiden upea liemi jäi mieleen.

Etanat roquefort-kastikkeessa.

Graavisiikatartar, jos muistan oikein.

Pääruuaksi otimme oikein kunnolla lihaa, kun muistin että varsinkin kuvepaisti on aiemmin ollut täällä lempparini kaupungin parhaan bearnaisekastikkeen kera. Ja painotan, olen bernaise-ekspertti, ja Pastiksen bearnaise on täydellinen! Jaoimme kaksi lihaa, lisukkeina päivän kasvikset ja ranskalaiset.

Kuvepaisti, ylhäällä sivussa päivän kasviksia ja pikkukasarissa SE bearnaise.

Pastiksen ranskalaiset tarjoillaan söpöstä korista.

Entrecote maustevoilla, njams!

Koska en ole jälkiruokaihmisiä, tällä kertaa makeaksi riitti muutama pikkuherkku ja espresso. Ja tuon lihamäärän jälkeen ei enää mitenkään kyennyt tilaamaan jälkiruokaa jo pullottavaan massuun. Toisella kertaa sitten :)

Saimme erityisen ihanasti koristellut petit foursit, kiitos Henna :)

Viinit olivat oikein huippuja ja toiveitamme kuunneltiin hyvin. Tunnelma oli tuona torstaina kiireinen mutta lämmin, ja kaiken kaikkiaan Pastiksesta jäi taas mielettömän hyvä fiilis niinkuin aina. Hyvä ruoka, loistava seura ja hyvä palvelu takaavat mahtavan illan. Suosittelen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti