lauantai 12. joulukuuta 2015

Kortteliravintola Kruna

Kävimme aika ex-tempore syömässä ystäväni kanssa kortteliravintola Krunassa. Paikka yllätti rentoudellaan, sillä yleensä Royal Ravintoloiden pyörittämät paikat ovat melko fiinejä. Kruna ei sitä ollut, vaan mukavan simppeli ja sympaattinen, todellinen kortteliravintola. Paikka ei ole niin siisti kuin kuvat sen nettisivuilla antavat ymmärtää. Hieman kallis tosin kortteliravintolaksi, vai kuvittelenko vaan? Ihan ok kokemus kaiken kaikkiaan.

Ystäväni otti maa-artisokkakeittoa ja paahdettuja pähkinöitä.

Päivän alkuruoka, muistaakseni graavisiikatartar. (Juu, tiedän, tämä oli jo toinen viikon sisään!)

Söimme alku- ja pääruuat, ja kaikki maistuivat. Mikään ei ollut suurta tajunnanräjäyttävää, vaan ihan hyvää. Miinusta siitä, että edes maa-artisokkakeiton kanssa ei tarjottu leipää, vaan meille tuotiin hapankorppua ja Kallen mätitahnaa. Siis mitä??!!! Kyllä, Kallen mätitahnaa! Ja hapankorppua! Kuulostaa ehkä sympaattiselta mutta sitä se ei todellakaan ollut, vaan kiukkuhan siitä vaan tuli. Höh.

Ystäväni pääruoka: paahdettua siikaa ja rapupastaa.

Pääruokani: haudutettua karitsanniskaa ja valkosipuli-perunapyreetä.

Ruuat olivat siis ihan ok, oikein mainiot kortteliravintolan tasoon. Listalta löytyy myös simppelimpiä vaihtoehtoja, kuten burgeria. Täytyy kyllä sanoa muutama miinus. Ystäväni etsi rapupastastaan rapuja, niitä ei ollut. Kävi ilmi, että pastassa on vain rapu-aromia, ei rapuja itsessään. Great. Emme tienneet. Ja minun pääruokani, noh, ihan hyvää mutta en tilaisi toista kertaa. Melkoisen turha ruoka. Kotiruokaa, tosiaan, mutta noilla Royalin hinnoilla odottaisi pikkaisen parempaa näiden pääruokien kohdalla: molemmat annokset ovat suht edullisista raaka-aineista ja maksoivat a' 23,80€. Alkuruoat olivat jotain kympin molemmin puolin.

Kruna oli ihan viihtyisä ja helposti lähestyttävä, mutta hyvin pubimainen. Palvelu oli enemmänkin baarityylistä kuin ravintolahenkisyä, mutta ehkä se oli tarkoituskin. Mutta kun kaksi ruokalajia ja limu kustantaa lähemmäs 40€, niin toivoisi kyllä kunnon palveluakin, ja että ruoka olisi selvästi herkullista.  Mutta voihan tänne toistekin mennä kivan rennon tunnelman vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti