torstai 22. elokuuta 2013

Borough Market - a must do when in London

Borough Market on yksi Lontoon suosituimmista ruokamarkkinoista. Itse tykkään käydä siellä varsinkin syömässä; Borough Marketille kannattaa mennä nälkäisenä! Markkinoilla on paljon ruokakojuja sekä elintarvikemyyjiä. Hinnat ovat kohtuulliset ja tuotteet tuoreita, ja valikoimaa on runsaasti.


Perunakauppaa jo vuodesta 1875, ja paljon aiemmin!

Parhaat maut löytyvät mielestäni pääsisäänkäynnin läheltä kojusta, joka myy beef sandwichejä ja burgereita. Aah, beef sandwich on niin maukas, ja iso. Siitä riittää lounaaksi hyvin kahdelle tytölle, ja hintaa muistaakseni noin viisi puntaa. Beef sandwichiin tulee siis sinappia, suolakurkkuja sekä "revittyä" naudanlihaa, joka on todella mureaa ja mehevää. Sitten kaikki yhteen ja kahden leivän väliin, ai että! Burgereita olen myös kokeillut, ne on ihan jees. Yhdestä ruokakojusta saa myös silloin tällöin kenguruburgereita, jotka tosin itselleni kuulostavat turhan eksoottisilta. Markkinoilta löytyy myös ihania herkkuja kotiinviemisiksi, kuten lihaa, juustoja, leipää ja oliiveja.

 
Salamiherkkuja

Markkinat ovat olleet samalla paikalla jo useamman vuosisadan. Markkinat houkutavat paljon turisteja, mutta myös paikallisten keskuudessa Borough Market on tunnettu laajasta valikoimasta esimerkiksi mereneläviä ja juustoja; varsinkin erikoisempia, kansainvälisiä tuotteita tullaan hakemaan Borough Marketilta. Hansin matkassa -ohjelmassa myös Hans Välimäki kertoi, että Borough Market on yksi hänen lempijuttujaan Lontoossa.


Merenherkkuja

Borough Market sijaitsee Southwarkin alueella, ja markkinoille pääsee näppärästi esimerkiksi bussilla tai metrolla. Lähin metroasema on London Bridge. Markkinat ovat avoinna lounasajan ti-ke klo 10-15, jolloin vain osa markkinamyyjistä on paikalla. Täysi markkinahulina on avoinna to-la, joka päivä eri aikaan. Katso tarkemmat tiedot täältä.


Desserts, of course!


The Borough Market is one of the must-do's when in London. The market has been at the same place for several hundreds of years, and definately worth a visit. There are many stalls with fresh vegetables, seafood, meat, desserts, cheese and and and... The list just goes on! Borough Market is good for lunch, and my favourite is the beef sandwich near the main entrance. If you are lucky, you can also taste e.g. kangaroo burger in one of the stalls! Borough Market is located in Southwark, and the nearest tube station is London Bridge. Check out more info at Borough Market webpage.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti