sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Arbutus

Lontoossa löytää helposti edullisia ravintolatarjouksia, jos vain jaksaa hieman nähdä vaivaa. Hyviä paikkoja tarkistella ravintolavinkkejä ovat mm. Yelp, Time Out ja Toptable -sivustot. Löysimme sattumalta edullisen Pre Theatre -tarjouksen Michelin -tähdellä varustettuun Arbutukseen.

Menu of the day

Monet ravintolat tarjoavat edullisia pre- tai post theatre menuja, joihin yleensä sisältyy muutama ruokalaji sekä lasi viiniä. Nämä tarjoukset ovat voimassa alkuillalla, normaalisti kello 19.00 saakka. Noh, meitä aikainen dinneri ei haitannut, enemmänkin mahtava juttu, kun pääsee Michelin -tähdellä varustettuun paikkaan syömään, ja kahdella ruokalajilla oli hintaa 18.95 puntaa ja kolmella ruokalajilla 20.95 puntaa. Arbutuksessa on myös tarjolla Plat du Jour, päivän pääruoka ja karahvi viiniä, ja hintaa sille kertyy huimat 10 puntaa. Siis pääruoka ja karahvi viiniä n. 12 euroa! Arbutus on sisustettu todella yksinkertaisesti ja tyylikkäästi, jopa hieman liiankin, sillä ainakin alkuillasta tunnelma puuttuu paikasta kokonaan, eikä edes musiikki soi.

Asparagus with pig's cheek and poached eggs. Njams.

 Olen käynyt Arbutuksessa jo kaksi kertaa tämän kesän aikana, sillä mielestäni ruoka on hyvää ja se on naurettavan halpaa. Ensimmäisellä kerralla otimme alkuruuan, Plat du Jourin sekä karahvin valkoviiniä, ja jälkiruuan. Alkuruokana meillä kaikilla oli parsaa, uppokeitetty muna, rapeaa possun poskea sekä kastiketta pähkinöiden kanssa. Todella hyvää.   

Lamb stew


Pääruokana oli Plat du Jour, joka oli lammaspataa kasvisten kera. Annoksen mukana tuli lusikka, jolla kastiketta sai juuri hyvin jokaiselle suupalalle.

Delicious

Jälkkäriksi oli muistaakseni sitruunapiirasta ja kylmä suklaafondant. En juuri muista mitä annoksissa oli, muistan ainoastaan että sitruunapiiras oli pirun hyvää.

Suosittelen Arbutusta lämpimästi, ja jos aikainen illallisaika ei haittaa, kannattaa varata juurikin pre theatre dinneri, ja koko lysti kustantaa n. 25 puntaa. Ei paha Michelin -tähden paikalle, kun Suomessa on totuttu tähtipaikoissa maksamaan itsemme kipeäksi. Arbutus sijaitsee näppärästi Sohossa, hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Lisää tietoa Arbutuksesta: http://www.arbutusrestaurant.co.uk/


Arbutus is a Michelin -starred restaurant in Soho, London. They offer pre and post theatre menus, with very affordable price. I can highly recommend e.g. asparagus with poached egg and pig's cheek. Additionally, the desserts are great. I have been there twice now, and always with these special promotion prices. Check out more information: http://www.arbutusrestaurant.co.uk/ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti