torstai 15. toukokuuta 2014

Lontoon markkinat: Greenwich sunday market

Nyt tulisi pitkästä, pitkästä aikaa Lontoon vinkkejä. Lontoosta löytyy paljon markkinoita, joista parhaat mielestäni ruokafanille ovat Borough Market (aiaiai!) sekä sunnuntain Brick Lanen markkinat. Myös Greenwichissä järjestetään sunnuntaisin markkinat, jossa ruokafanille riittää myös maisteltavaa. Nappasimme herkkuja vähän sieltä täältä. Annokset 1-5£ ja lempparini on aina vaan kaikilla markkinoilla nuo erilaiset japanilaiset pallerot ja pikkuherkut, gyozat erityisesti.

Palleroita. Ja äitini sanoin:
"Gyoza maistuu jollekin oudolle. Ei pahalle, hyvälle, mutta maku ei ole mistään tuttu. Mielenkiintoista!"

Parhaimmat.

Käväisimme myös ihanassa espanjalaisessa herkkukaupassa, josta löytyi söpöjä purkkeja ja paljon erilaisia gourmet-deli-ruokia. Paikka tarjoili myös herkullisen näköisiä tapas-lautasia.

Söpö herkkukauppa.

Upeat värit!

Kotiin tai lahjaksi.

Tapaslautasia oli myös saatavilla.

Greenwich on muutenkin mielenkiintoinen paikka käydä: täynnä historiaa, ja tietty must-vierailu Greenwich Mean Time -osoittajalla. Tähän siis perustuu koko maailman aika, ja Greenwich Mean Time on ns. perusaika josta lähdetään laskemaan GMT aikoja.

Greenwichiin suosittelen menemään joko metrolla, tai jokilaivalla, niin kuin me teimme. Tuollaisia jokiristeilyitä järjestää useampi operaattori, kannattaa hieman googletella. Me hyppäsimme kyytiin London Eyen pysäkiltä ja jatkoimme Greenwichiin saakka. Matka kustansi n. 14£ per nenä. 

Greenwichistä kannattaa hypätä sitten joen yli kulkevaan Emirates Air Lineen, jos vaan uskaltaa. Se oli mahtava kokemus! Kannattaa tutustua: http://www.tfl.gov.uk/modes/emirates-air-line/

Matka joen yli on edullinen ja nopea. Siitä sitten metroasemalle ja takaisin keskustaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti