maanantai 26. toukokuuta 2014

Merenrantakahvilat Helsingissä

Nyt kun nämä kevään helteet alkoivat, on hyvä ottaa esille ihanat terassit ja kahvilat, Helsingistä löytyy mitä upeampia merenrantakahviloita, puhumattakaan saariravintoloista ja -kahviloista. Omat suosikkini ovat monien muidenkin tapaan Kaivopuiston Cafe Ursula sekä Mattolaituri, ja Töölön Regatta.

Iltapäivän herkuttelua Mattolaiturilla.


Mattolaituri on rantakahviloista hienoin ja kallein. Järkytyin viimeksi, kun tilasin lasin rosé-kuohuviiniä sekä leivoksen. Lasku taisi olla noin 15 €, huhhuh! Tämä tosin on rantapaikoista siistein ja modernein, oma suosikkini viinilasilliselle.


Passionhedelmä-marenki-leivos, täydellistä!

Mattolaituri on siis kovin kallis mutta kovin cool. Tänne löytää aurinkoisena päivänä myös kaupungin silmäätekevät, kuulemma viimeksi kavereiden tuolla käydessä Cheek liihotteli autollaan ohi.


Mätikakkua.

Cafe Ursula on Kaivarin rantakahviloista perinteisin. Tämä on minulle tuttu ja turvallinen, eikä hinnat ole NIIN kalliita kuin Mattolaiturilla. Tosin täälläkin leivästä ja kahvista saa pulittaa yhteensä kympin verran. Viimeksi testasin tuota kuvassa näkyvää jännää mätikakkua; mielenkiintoisen makuista! Kanadalaiset kaverimme kovin ihmettelivät voileipäkakun tyyliä, "siis tuo näyttää makealta kakulta mutta siinä on mätikuorrutus? Whaaat?" :D
Töölön Cafe Regatta on sitten ihan oma lukunsa perunamaineen ja hassuine kyltteineen.


Ohjeita löytyy :D

Näiden lisäksi suosittelen Munkkiniemen rantakahvilaa, Cafe Torpanrantaa Länsi-Helsingissä ja Cafe Caruselia Kaivarissa. Ei muuta kun sitten aurinkoa nauttimaan ja arskat päähän! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti