tiistai 17. maaliskuuta 2015

Kaikki Lontoon ravintolavinkit kootusti

Kollegani kyseli tuossa juuri ravintolavinkkejä Lontoon ravintoloihin. Koska Lontoossa on lukuisia ravintoloita, hyväksi koetut vinkit ovat aina tervetulleita, ja päätin laittaa tänne blogiinkin tuon kollegalle kirjottamani listan. Tässä siis hyväksi todettuja tai sellaisia ravintoloita, joista olen lukenut hyvää ja/tai kuullut hyvää ystäviltä. Muuten, mistä minä käyn katsomassa arvosteluja ja vinkkejä? Näistä linkeistä:

http://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/uk/london/10432229/Londons-best-new-restaurant-and-bar-openings.html  Tässä siis linkki Telegraphin sivuille, jossa on hyvä listaus aina kerran kuussa uusista ravintoloista ja hyvä Lontoo-opas muutenkin :)

http://www.timeout.com/london/food-drink/londons-best-cheap-eats
Time Outista löydän aina hyviä ravintolabongauksia ja muita menoja.

Tässä listaa hyvistä ja edullisista Michelin-tähden paikoista.

Maailman TOP 100 ravintolat, josta useampi sijaitsee Lontoossa. Ja sitten se suositus-lista, ja hei, Lontoon ravintolaskene muuttuu jatkuvasti, minä olen viimeksi käynyt Lontoossa marraskuussa, joten siellä voi olla paljon uusia kivoja tuttavuuksia :) Tämä lista keskittyy kohtuuhintaisiin paikkoihin ja muutamaan kalliimpaan. Kalliimmista paikoista minulla on olemassa toinen lista, "haavelista".

Edulliset :

The Breakfast Club 
The best aamiainen/brunssi, monta eri sijaintia, valmistautukaa jonottamaan, mutta huippu hyvä! Suosittelen ehdottomasti Full Monty, eli koko perinteinen englantilainen breku, tai Eggs Florentine, eli uppomunaa, leipää, hollandaise-kastiketta ja pinaattia. Testattu marraskuussa 2014.

Bibimbap Soho
Sitä ihanaa bibimbapia! Sohossa, eli kaiken keskellä ja todella edullista. Tämä korealainen herkku maksaa täällä n. 7 puntaa. Testattu marraskuussa 2014.


Bone Daddies 
Ramen-keittoja, sairaan hyvä, n. 10 puntaa, testattu marraskuussa 2013.


Shoyru Ramen 
Sohossa tosi huipulla sijainnilla, edullinen, Ramen-keittoja, n. 10 puntaa, ei testattu mutta melkein.


Flat Iron Steak 
Sohossa, hyvät ja edulliset pihvit, trendipaikka, pihvit vaan n. 10 puntaa + lisukkeet, käyty on marraskuussa 2013 ja suosittelen!


Honest Burgers 
Kuulemma kaupungin parhaat burgerit, n- 8-10 puntaa burgerit + lisukkeet, ei vielä testattu mutta ystävä kehui.


MEATliquor 
Ketju, sairaan hyviä wingsejä ja burgereita, meluisa, röyhkeä, outo, mutta hyvä ja edullinen, pöytävaraus must tai joudutte jonottaan, testattu sekä MEATliquor keskustassa ja MEATmission Hoxtonissa, ruoka + bisse n. 15 puntaa. Kokeile uppopaistettuja suolakurkkuja ja aurajuustodippiä, voin kertoa että oudompaa asiaa saa hakea...


Dishoom 
Keskustassa eli Covent Gardenissa, Jamie’s Italianin vieressä, ihan superhyvä intialainen, kävin joskus keväällä 2013, ilta n. 20-30 puntaa per nenä, riippuu mitä syö ja juo. Varaa ehdottomasti pöytä, tätä juuri hehkutettiin brittimediassa niin voi olla aika täynnä.


Polpo 
Testattu kevät 2013, hyvä italialainen keskustassa Covent Gardenin lähellä, tai näitä on kyllä useampikin. Italialaista pikkuruokaa, ruuat ja juomat n. 20 puntaa per nenä illalta, riippuu tietty mitä syö ja juo. 

Harwood Arms 

Lontoon ainoa Michelin-tähden pubi (tai ainakin oli ennen?), edullinen, lounas esim. vaan 10 puntaa, vielä en ole päässyt itse käymään.


Barrafina 
Suht edullinen tapaspaikka, Michelin-tähti, kiinnostaa mutta en ole käynyt.


Barnyard 
Jos haluaa kunnon brittiläisen Sunday Roastin muualla kuin perinteisessä pubissa. Bib Gourmand-merkitty.


Burger & Lobster 
20 puntaa kaikki annokset: hummerisämpylä, puolikas hummeri tai burgeri, hyvä jos tykkää hummerista, käyty keväällä 2013 ja maistoin kaikkia ruokalajeja hiukan. Hummerisämpylä oma suosikkini!

Tayaabs
Tänne intialainen ystäväni vei minut, ja huh mikä paikka, kuulemma oikea instituutio. Aitoa intialaista menoa niin ruuan, palvelun kuin paikankin puolesta. BYO, eli tuo omat juomat, ei alkoholia tarjolla. Edullinen kun mikä, ja muista, että täällä tulinen on sitten kanssa tulinen. Valmistaudu jonottamaan, ei varauksia, mutta olutta voi lipitellä jonottaessa :) Testattu monta kertaa 2012-2013Kalliimmat :Täällä olen syönyt useamman kerran pre-theatre dinnerin, joka maksaa 3 ruokalajia 25 puntaa, ja aina ollut hyvää! 1 Michelin-tähti, ainakin oli ennen.


Oma suosikki, kunnon head-to-toe ruokaa ja kohtuuhintainen, vaikkakin vähän kalliimpi, siis hinta-laatusuhde yksi parhaimmista. Muistaakseni meillä meni 140 € (siis tosiaan euroja, eli n. 120 puntaa) 2 hlö 3 ruokalajin dinner ja pullo viiniä. 


”Speakeasy”, Michelin-paikka, käytiin huippuhyvällä lounaalla, keskustassa Sohossa,  2 ruokalajin lounas vain 19 puntaa ja 3 ruokalajin lounas vain 23 puntaa.


Tätä en ole vielä testannut, mutta kuullut hyvää. Tämä sai juuri viime syksynä Michelin-tähden.

Useampi sijainti, esim. Chelseassa ja keskustassa, hyvin rankattu, perinteinen britti-brasserie.Ketjut :


Ketjuissa on hyvät ja huonot puolensa, ja paras niissä monesti on että ne ovat edullisia ja ei kovin suosittuja, niin varauksia ei tarvitse. Britissä on muutama todella iso ketju, esim. kahviloita (Pret, EAT, Caffe Nero, yms.) löydät joka paikasta. Listan Lontoon ketjupaikoista löydät tästä. Tässä omat suosikkini ketjuravintoloista, joissa olen itse käynyt ja uskallan suositella, ja nämä ravintolat ovat niin monessa paikassa että varmasti tunnistaa kun näkee. 


Byron burger 
Oma suosikkipaikka burgereille, burgeri + courgette fries (jotka ovat pirun hyviä!) + bisse yht. 12-15 puntaa.


Jamie’s Italian 
Ketju, oma suosikkipaikka jos haluaa helposti hyvää ja edullisesti. Olen käynyt monen monta kertaa eri pisteissä. Näiden leikkelelautanen on super! Isot pastat on tosi isoja, itse otan aina leikkelelautasen ja vain pienen pastan.


Nando’s 
Piri-piri kanaa, ja ketjulla todella monta ravintolaa ympäri Lontoota. Ruokailu n. 8-10 puntaa, riippuen mitä ottaa.


TGI Friday’s 
Kunnon mättöruokaa jenkkityyliin, mutta tykkään! Tälle on aika ja paikka, kuten hieman dagen efter-moodeissa :)

Prezzo
Jos pitää tällainen joku illallisravinola valita ketjuista omaksi suosikiksi, se on Prezzo. Hyvää pizzaa ja pastaa ja monesti heillä on erilaisia alennuksia, esim. toinen pääruoka -50 % tms. 

Siinähän oli sitten joitain suosituksia. Lisää olisi vaikka kuinka paljon, ehkä jatkan joku kerta. Näillä pääset kuitenkin alkuun ja syömään edullisesti, jos olet lähdössä Lontooseen. Herkullisia hetkiä!

2 kommenttia:

  1. Ihan superhyviä ravintolavinkkejä, kiitos! Muutama on tullutkin jo testattua :) Tilasin Burger and Lobsterissa hummerirullan ja se oli ihan mielettömän herkullista (ja täyttävää!). Lisäksi plussaa siitä, että ruoka tuli todella nopeasti, vaikka paikka oli lähes täynnä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun näistä on hyötyä! Lisää tulee taas jahka ehdin :)

      Poista