maanantai 9. maaliskuuta 2015

Sitä bibimbapia: Makki Makki Bulevardilla

Eräs ihana lukija vinkkasi minulle hiljattain, että myös Helsingistä saa bibimbapia, eli tuota korealaista herkkua. Pitihän sitä päästä testaamaan, kiitos vinkistä!

 Wikipedia kertoo muuten bibimbapista näin:

Bibimbap on suosittu korealainen ruokalaji. Kirjaimellisesti nimi tarkoittaa sekaruokaa tai riisi- ja kasvissekoitusta. Bibimbap tarjotaan kulhosta, jonka pohjan peittävälle riisille asetellaan vihanneksia, naudanlihaa ja gochujang -chilitahnaa. Päällimmäiseksi voidaan nostaa raaka tai paistettu kananmuna. Annos sekoitetaan juuri ennen sen syömistä lusikalla. 
Lähde: Wikipedia

Sisustus

Sisustus
Sisustus oli ihanan skandi ja simppeli. Palvelu oli hieman outoa ja etäistä, ei pisteitä siitä. Seuralaiseni ei ollut koskaan syönyt tätä ruokaa, ja tarjoilijat eivät kertoneet siitä mitään vaan olettivat että googlettelut oli tehty ennen illallista. Olut oli korealaista ja todella hyvää!

Hite ice point. Lager minun makuuni! (lue: mieto ja laimea)

Ruoka oli todella hyvää, mutta olisi pitänyt ottaa ilman kanaa. Kana tässä  bibimbapissa oli sellaista valmiskuutiokanaa, todella ällöttävää. Ei siis valmistettu paikan päällä. Muuten jees annos.

Kana bibimbap: kanaa, ituja, retiisiä, pinaattia, porkknaa, sieniä, kurkkua ja muna. Ja riisiä!

Ei paras kokemus, mutta ihan hauska, ja uskallan kyllä suositella! Makki Makki tarjoilee myös japanilaista ruokaa, kuten sushia. Lisätiedot löydät nettisivuilta: www.makki-makki.com/. Ravintola löytyy osoitteesta Bulevardi 19, HKI.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti