tiistai 28. lokakuuta 2014

Edelleen mahtava Tres Bones

Olen aiemminkin hehkuttanut Tres Bones -ravintolaa täällä blogissa ja hehkutampa nyt lisää. Tämä punavuorelaisravintola on vienyt sydämeni täysin, sillä ruoka ja viini ovat mitä mainioimpia.

Olen käväissyt Tres Bonesissa useamman kerran illalla, kerran lounaalla, ja kerran brunssilla. Ja pari kertaa baarin puolella. Konsepti toimii, ja meno on hyvä. Ruoka on huippua, ja pienet ja suuret twistit kuuluvat henkeen. Modernia mutta ei liian vaikeaa. Ainoa mikä tökkii on outo palvelu.

Twistattu katkarapusalaatti melonilla ja seesaminsiemenillä.

Tartar

Viimeksi illalla otin kaksi alkupalaa, joka oli hyvä valinta. Alkupalat ovat aika isoja, ja en olisi itse jaksanutkaan pääruokaa tuona iltana. Valitsin karitsan tartar-pihvin ja rapusalaatin. Jälkkäriksi jokin eriskummallinen yrttikakku, joka ei vakuuttanut tätä herkkupeppua.

Seurana ihanin Anu, joka pokkasi juuri Costumen tähtistailaaja-voiton!

Viime kerta Tres Bonesissa oli viikko sitten, kun kävimme testaamassa Tres Bonesin brunssin. Se oli kaupungin paras! Hinta-laatu ja kekseliäisyys täysi kymppi. Ei mikään aamiaistyylinen brunssi, vaan salaatteja, oheissälää, leipää, hummusta, perunoita, ja munakasta buffasta, ja mini-pääruoka pöytään.

Savukylkeä ja omena-jotain-chutneytä.

Ainoa mikä tässä mättää, on palvelu. Se on aina kylmää ja jopa töykeää. Sille pitäisi tehdä jo jotain, sillä sama meno on ollut koko tämän vuoden, kun TB on ollut auki. Se onkin paikan ainoa miinus, ja toinen voisi olla korkeat hinnat, jos täällä haluaisi käydä useammin. Alkupalat 10-12€ ja päät 18-23€, ehkä jälkkäri 8€, se tekee n. 28-43€ + viinit. Erittäin kohtuullinen hintataso, kun haluaa mennä hyvin syömään. Mutta, tämä on perus-arki-illalliseksi melko iso summa, 50-65€, sijoittaa ruokaan ja viiniin (tosin TB:ssä on huikean hyvät viinit!). Tämä valitettavasti on normaali hintataso Helsingin ravintoloissa, mutta itselle kallis, koska käyn ulkona syömässä useamman kerran viikossa plus lounaat, ja kaipailen niitä kahdenkympin laskuja pöytään, kun ravintolalaskuja saattaa tulla kolme viikossa. Kuukausitasolla tällainen kolme 50€ illallista viikossa tarkoittaa 600€ kuukaudessa. Ei valitettavasti mahdollista näillä palkoilla, itse olen valmis panostamaan 200€ kuukaudessa ravintolaruokaan, ja se on jo huomattavasti enemmän kuin peruskuluttaja. Jos hintoja tiputettaisiin, esim. TB (ja kaikki muutkin) voisi olla helpommin lähestyttävä ja useamman kukkaron ulottuvilla. TB onkin asian huomannut, ja lanseerasi torstain after work- illat, joista saa edullisesti ruokaa ja juomaa. Todella hieno homma!

Nämä hinta-asiat ovat valitettavasti ravintoloitsijasta riippumattomia, sillä meillä Suomessa on korkeat kustannukset esim. raaka-aineissa, työvoimassa, ja vuokrissa. Siihen päälle kivat verot niin eihän ravintoloitsijalle jää käteen kuin tappio. Näin se vaan menee, useimmissa paikoissa.

Hinnoista ja palvelusta huolimatta, vahva suositus! Mene, jos pidän modernista ruuasta aasialaisella ja vähän eurooppalaisella twistillä ja punavuorelaisesta ilmapiiristä :)

The tartar again.

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä ravintolavinkistä :) Tiedätkö kannattaako ja voiko brunssille tehdä pöytävarauksen?

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi!
    Ottavat varauksia, kattaukset klo 11 ja klo 13 :)

    VastaaPoista