keskiviikko 19. marraskuuta 2014

S-S-Sandrooo!!! Balkanilta Beirutiin

Kulmakunnan puhutuin kuppila, Sandro, avasi toisen toimipisteensä kuukausi takaperin Eiraan, Tehtaankatu 34:seen. Kallion Sandro on ollut kaupungin yksi puhutuimmista ravintoloista jo ainakin vuoden päivät. Jostain syystä vain itselläni on jäänyt tämä ihastuttava lähi-itä - pohjois-afrikka - välimerellinen kombo kokematta, mutta kun Sandro saapui kotikulmille, olihan se käytävä testaamassa.

Sisustus on lämmin ja trendikkään rosoinen.

Saavuimme ravintolaan viime sunnuntaina juuri ennen illallisen alkua, ja onneksi onnistuimme saamaan pöydän kahdelle, vaikka varausta meillä ei ollut. Suosittelen lämpimästi varauksen tekoa, sillä oaikka oli tästä kuvasta puolen tunnin kuluttua aivan tupaten täynnä.

Vielä hetki ennen kuin tupa tuli täyteen.

Sandro on viihtyisä ja trendikkäästi hieman rähjäiseen industrial-henkeen sisustettu. Pöydät ovat superlähekkäin toisiaan, mutta se ei haitannut, sillä akustiikka pelaa hyvin eikä melua tullut.

Menu näyttää kaaokselta mutta oikeasti vaihtoehtoja on sopivan vähän.

Sandroa vetää ruokaguru Richard McCormick yhdessä tiiminsä kanssa, johon kuuluu mm. Hocham Daoussi, marokkolaisen ruoan osaaja. Menu toimii, se on simppeli, ja hintataso alhainen. Googlettamalla selvisi, mitä nämä erikoisen kuuloiset ruoat ovat. Kaikki ruoat kuulostivat hyvältä. Minä valitsin summanmutikassa Hamshukan ja ystävä otti simpukat, joiden hän tiesi Sandrossa olevan mainiot.

Saffron cream mussels.

Hamshuka.

Meidän lautasille valitsimme siis Croatia-henkiset simpukat sekä Jerusalemin inspiroiman lammas-ragun. Erittäin suuret annokset! Yhdestä riittäisi syötävää jopa kahdelle. Jos ruokailijoita on kolme, kaksi annosta riittäisi mielestäni hyvin. Pääruoat kustantavat 18-24€ joka on erittäin kohtuuhinta trendikkäässä ravintolassa, jossa on suuret annoskoot. Ja ne maut! Aaaaahhh!! En pysty tässä sanoin kuvailemaan kuinka hyvää tuo ruoka oli. Ruoka oli tosiaan 5/5, tai siis nuo pääruoat.

Lemon cheesecake.

Jälkiruoka oli todella suuri pettymys. Valitsimme sitruuna-cheescaken, 9€. Ja palautimme sen keittiöön yksien suupalojen jälkeen. Suoraan sanottuna, aivan kauhea jälkkäri. Tarjoilija toimi hyvin; emme syöneet kuin suupalat ja nautimme kahvista ja minttuteestämme (Royal Rabat Mint Tea, njams!), ja kakku ei vain hävinnyt lautaselta niin tarjoilija kysyi, what's wrong, ja selitin että liivatetta on varmaankin tullut tuplamäärä, sillä kakku oli kova kuin kivi eikä maistunut juuri miltään. Hän pahoitteli ja vei kakun pois, ja kysyi josko haluaisimme muuta. Emme halunneet, sillä selvästi jälkiruoat eivät ole tämän paikan juttu. Noh, eipä se mitään, sillä noiden pääruokien takiahan Sandroon tullaan.

Tarjoilu kävi englanniksi. Meidän tarjoilijamme oli asiallinen mitta hidas ja trendikkään tympeä. Tarjoilu 2/5 mutta ruoka 5/5. Mutta, selvästi se riippuu kenen tarjoilijan saa, sillä hovimestari taas oli huippu-ystävällinen :)

Kaiken kaikkiaan, vahva suositus! Sandrosta saa käsittäkseni aamiaista, brunssia, lounasta sekä illallista. Plussaa on, että ravintola on auki myös sunnuntaisin.

Menkää, maistelkaa, ruoka on taivaallista ja hinta-laatusuhde todella kohillaan. Tästä tuli juuri yksi lempiravintoloistani. Jes, kiitos Sandro!

www.sandro.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti