maanantai 1. joulukuuta 2014

Lontoon ravintolavinkkejä vol 2: Edullista ruokaa Lontoossa

Lontoo on tunnettu edullisista ruokapaikoistaan, ja tunnetuimpia ovat mm. Yalla Yalla, Banh Mi Bay, Hummus Bros, ja Shoryu. Paras budjettiravintoloiden vinkkaaja on mielestäni Time Out, josta seuraan heidän listaansa Best Cheap Eats. Sieltä bongasin mm. Tämän herkkupaikan, Bi Bim Bapin, joka tarjoaa perinteistä Korealaista herkkua.


Mitä Bi Bim Bap on? Sitä minäkään en ennen tiennyt. Astuin ravintolaan ja tilasin menun suosituimman annoksen. Maksoi 6,45£, ei paha. Tämä Sohon 11 Greek Streetin paikka on pieni, mutta mahduin sinne juuri ennen lounasryysistä. Lontoossa lounas syödään myöhemmin kuin meillä Suomessa, siinä 13-14 maissa. Tämä on selkeästi pikaruokapaikka sen perimmäisessä merkityksessä. Sanoin tarjoilijalle että minulla on hieman hoppu, hän lupasi kertoa kokille.  Ruokani tuli sitten ennen kaikkia muita, alle viidessä minuutissa! Tämä on sitä kunnon palvelua, jätin hyvät tipit.


Bi Bim Bap on siis riisi + mix. Tämä on perinteinen Korealainen ruoka, jossa yhdistyy terveellisyys, värit ja perinteinen korealainen kastike gochujang. Annos tarjoillaan kuumassa (siis oikeasti tirisevässä!) kivikulhossa, ja annos kypsyy pöydässä. Sitten lisätään kastikkeita ja sekoitetaan. Omassani perinteisessä versiossa ("Dol Sot") oli riisiä, suikaloituja kasviksia sekä paistettu kananmuna. Tämä on niin taivaallista! Ja vieläpä suht terveellistä ;)Herkkua! Tästä tuli uusi lempipaikkani. Tämä oli niin hyvää, että hehkutin sitä töissä vielä seuraavanakin päivänä. Ja maksoi vain n. 8€ !!! 

Nyt sitten vaan etsimään Bi Bim Bapia Helsingistä... Voi olla että on aika hiljaista luulempa..

Bi Bim Bap löytyy Lontoossa kahdessa eri osoitteessa. Lue lisää: http://bibimbapsoho.co.uk/.

4 kommenttia:

 1. Kiitos hyvistä ravintolavinkeistä! Pitääkin käydä testaamassa joku suosittelemistasi paikoista seuraavalla kerralla kun olen Lontoossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, kiitos kommentistasi, ja kiva kuulla että vinkit ovat hyödyllisiä :)

   Poista
 2. Luulet väärin, Helsingistä löytyy bi bim bapia ainakin Makki makista ja Korea Housesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, täytyy muuten käydä testaamassa! Kurkkasin heti Makki Makin sivut, sillä sehän on vielä aivan kotini vieressä. Kiitos :)

   Poista