torstai 24. syyskuuta 2015

Helsingin parhaat pikaruokapaikat - fast casual

Helsinkiin on viime aikoina tullut paljon tällaisia fast casual -ravintoloita, eli rentoja ravintoloita, joissa on tyyliä, ja ruuan saa nopeasti ja edullisesti. Fast casual on nyt trendikästä, ja monet ravintolayrittäjät haluavat kehittää oman casuaalimman konseptin omasta menestysravintolastaan, ja toki aivan uusiakin ruokasuuntauksia on havaittavissa. Kuluttajat haluavat selvästi syödä useammin ulkona, mutta edullisemmin ja rennommin. Brändäys on näissä kaiken a ja o, mutta toki sillä ruuallakin on merkitystä. Tässä hieman vinkkejä Helsingin uusiin (ja vanhempiinkin) nopeisiin ravintoloihin.


Pizzarium, Kluuvi, Helsinki
Helsingin ehkä uusin tulokas, roomalaista levypizzaa a' 3,90€. Turusta kotoisin, laadukas pizzapohja ja täytteet, ystävällinen palvelu. Saat alle kympillä pari slicea erinomaista pizzaa ja lasin limua.


Kampin hodari & hummeri, Kamppi, Helsinki
Tämänkin olen testannut, tosin siellä edellisessä paikassa, kun tämä Murun omistajien pikaruokapaikka sijaitsi Kaartinkaupungissa, Pastiksen naapurissa. Huhut kertovat, että taso on laskenut mestan muutettua Kamppiin, mutta tiedä häntä, pitäisi käydä kokeilemassa. Hodarit n. 7-9€ ja ranskalaiset (on muuten hyviä!) n. 4€. Viimeksi otimme parmesan-ranet, mutta välilä tarjolla myös tryffelisuolalla maustettuja ranskalaisia. Hummeria ei kuulemma juuri kukaan tilaa, mutta sen hintaluokka n. 30€ / puolikas hummeri.

Friends & Brgrs, Aikatalo, HelsinkiLaadukkailla raaka-aineilla on suuri merkitys tämän hampurilaispaikan omistajille. Ranskalaiset tehdään itse tuoreista perunoista, ja liha jauhetaan joka päivä paikan päällä. Edulliset hinnat ja mielestäni Helsingin ehkä paras burgeri, ainakin omassa hintaluokassaan. Hampurilaisateria 11-14€.

Ahorita, Kluuvi, Helsinki
Tämän kävin testaamaassa heti avajaisviikolla alkukesästä muistakseni. Konseptia on sittemmin hieman muutettu ja kuulemma sähläyskin on vähentynyt. En olisi missään nimessä astunut tänne enää jalallanikaan sen ensikosketuksen jälkeen, mutta pitäähän ensimmäisen viikon sähläys antaa anteeksi. Saimme väärät ruuat yms., ja ketutti kovin se meno kiken kaikkiaan, mutta ystävän kommentit antoivat ymmärtää että nyt kaikki toimii ja ruoka maistuu. Täytyy testata. Ateriat n. 12€, tacot 4-10€.

Momotoko, Yliopistonkatu, Helsinki
Ramen-keittoa, aahh! Pitkään odotettu lisäys Helsingin ravintolaskeneen, nimittäin pikaruokapaikka (eli edullinen), josta saa tätä ihanaa keittoherkkua. Itse en ole vielä ehtinyt testaamaan, paikka aukesi vajaa kuukausi sitten. Annokset n. 15€, lounaalla käsittääkseni edullisempaa. Odotan innolla! 


Ja sitten tietysti on seuraavat, jotka ovat jo hieman vanhempia, mutta toimivat aina, olen itse ne testannut ja hyväksi havainnut:

Cholo


Meksikolaista pikaruokaa keskustan kulmilla, n. 10€.

Street Gastro


Hieman parempia leipiä, löytyy useammasta lokaatiosta Helsingistä, uusimpina Iso-Roba ja Hernesaaren ranta. Lievät n. 9€.

Döner Harju


Sitä parempaa kebabia Kalliossa, n. 10€.

Fafa's


Todella maukasta falafelia, ja pitoja lähi-idän henkeen. Kun maistat Sabich-pitaa, voit silmät kiinni kuvitella olevasi Jerusalemissa. Todella hyvät bataatti-ranet. Pitat n. 8-9€. Löytyy muutamasta eri paikasta Helsingissä.

Kaikki kuvat ravintoloiden omilta sivuilta, paitsi tuo Friends & Brgrs.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti