maanantai 28. syyskuuta 2015

Minne viedä ulkomaalainen vieras?

Tuossa pari viikkoa taaksepäin saimme vieraaksi vaihtarikaverini Hong Kongista. Piti löytää paikka, joka olisi hyvän ruuan paikka, suomalaisia makuja, mutta ei ryöstöhinnalla. Eli ketjupaikatkin olivat ihan ok vaihtoehto, sillä eräs seurueestamme ehdotti Zetoria. Nooh, sanoin, ettei nyt ainakaan Zetoriin mennä, ei tarvitse olla niin fancy paikka muttei nyt ihan tuo traktori-räkäläkään. Riippuu tietty vieraasta, mutta tämä kaveri tykkää hyvästä ruuasta niin Zetor nyt ei ole se paikka, edes tunnelmankaan puolesta.

Perunavohveli: kylmäsavustettua kirjolohenmätiä, punasipulia sekä smetanaa. Tämä oli oma lempparini snapaksista.

Päädyimme sitten Kaarnaan. Ja juu, HOKin ketjumesta ja sillai, mutta ei tässä valittamista ollut, päinvastoin! Ja kiva katsella kadun vilinää Mannerheimintiellä + vieraan oli helppo löytää tämä paikka. Olin käynyt täällä pari kertaa aiemminkin, ja vaikka kuinka ruoka-natsi olen, täällä ruoka on aina ollut oikein hyvää. Sellaista ettei yritetä liikaa vaan lautaselta löytyy rehdisti sitä mitä on luvattu.

Leipäjuustoa, tattimajoneesia, punaherukoita sekä murennettua saaristolaisleipää.

Graavilohta, lohimoussea, tillimajoneesia sekä murennettua saaristolaisleipää.

Nautimme  alkuun pieniä alkupaloja Snapas-listalta ja pääruuat. Erityisesti nuo snapakset olivat hyvä vaihtoehto esitellä suomalaisen ruuan hienoutta pieninä annoksina. Otime useamman ja maistelimme ristiin, niin että kansainvälinen vieraamme pääsi maistamaan kaikkea. Ja hän tykkäsi jopa mädistä, jota moni suomalainenkin vierastaa! (Snapas = suomalainen tapas)

Pääruuaksi minulla oli annos nimeltään Smørrebrød mereltä:
pintasavusiikaa ja graavilohta Coquusin maalaisleivällä sekä kananmunaa. Ai että!

Kaikki maistui, ja vieraamme nautti. Hyvä kokemus ja ehdottomasti suosittelun arvoinen. Ilman niitä S-ryhmän mainoksia ympäri ravintolaa en olisi uskonut, että kyseessä ketjupaikka, sillä täällä tehdään ruoka ihan itse, eikä ainakaan tuntunut siltä, että puolivalmisteita käytettäisiin. Njams!

Kaarna, Mannerheimintie, Helsinki. Hyvä paikka viedä ulkomaalainen vieras ja nauttia itsekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti