maanantai 3. maaliskuuta 2014

Romanttinen ilta Sundmansissa vs. St. John Lontoossa

Ystävänpäivään oli meillä tällä kertaa oikein panostettu. Oikeastaan saavutimme hiljattain poikaystäväni kanssa MSc-tutkinnot, joten juhlan aiheena oli molempien maisterinhatut. Mutta, taktikoimme tämän ystävänpäivälle, niin saimme kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Tästä alkaa tulla kiva perinne; viime vuonna ystävänpäivänä söimme myös hyvin. Viime vuonna 14.2. nimittäin illastimme St. Johnissa Lontoossa. G.W. Sundmans oli melkein yhtä hyvä. Käy lukemassa lisää St. Johnista: www.stjohngroup.uk.com/. Vasta ravintolasta lähdettyämme tajusimme kuinka hyvä paikka se oikeastaan olikaan; sille oli myönnetty Michelin-tähti. Meistä paikka oli loistava, vaikka emme tähdestä tienneetkään.


Nyt täytyy sanoa että illasta Sundmansissa ei ole muita kuvia, sillä:

1. En halunnut keskittyä kuvaamiseen vaan nautiskeluun.
2. Tämän tasoisessa paikassa on jo hieman kyseenalaista kuvata kun ei ole mikään "oikea" toimittaja.
3. Kuvat olisivat anyways epäonnistuneet sillä valo oli todella huono.

Niin, nyyh, ei ole mitään muistoja näistä ihanista ruuista. Mutta, on mielessä muisto hyvästä illasta. Otimme kuusi ruokalajia viineineen. Hyvä valinta! Lisäksi tuli muistaakseni viisi keittiöntervehdystä, kaiken kaikkiaan. Viinit olivat ok, mutta eivät meidän mieleen. Rohkeudessa oli mielestämme menty liian pitkälle, ja jälkikäteen toivoimme että olisimme vaan ottaneet viiniä pullottain, niin ainakin olisi saanut sitä mistä pitää. Minä en nimittäin pidä väkevöidyistä viineistä, joita oli kaksi eli 1/3. Se on paljon kokonaisuudesta, ja osa jäi juomatta. Meille myös sattui ikävästi niin että viereisemme pöytäseurue oli suoraan sanottuna, kaikki kahdeksan henkilöä, kännissä ja desibelit sen mukaisia. Eivät sopineet tuohon ravintolaan. Mutta toisaalta heidän meteli hieman rentoutti tunnelmaa joka muuten oli liian hienostunut ja hiljainen meidän makuun :)

Ruoka oli upeaa ja herkullista, annokset kauniita ja viihdyimme pitkään. Lähdimme mahat täysinä. Se "jokin" jäi silti puuttumaan. Ottaen huomioon paikan tason ja hinnan (ilta kahdelle 6 ruokalajia + viinit yht. 300€), tällaisesta paikasta tulisi mielestäni lähteä ajatuksilla "wow parasta ikinä". Mutta ei sitä tullut :( Ihan loistavaa, mutta ei täydellistä. St. John viime ystävänpäivänä sen sijaan oli tajunnanräjäyttävä sekä ruuan että palvelun osalta. Mietimme poikaystäväni kanssa, että ehkä Sundmans oli "liian vanhoillinen ja hieno"; me ehkä pidämme modernimmasta fine diningista.

Mutta, G.W. Sundmans on "once in a lifetime" -kokemus, ja olemme tyytyväisiä että kävimme siellä syömässä. Sillä ensi kerralla, tiedämme mitä haluamme ja menemme modernimpaan paikkaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti