sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Grill It! pop up Helsinki

"POP UP viikonloppuina kaikki on suurta; olemme kattaneet lihavadeillemme hiiligrillin ylpeyttä, pitkään haudutettua possua ja härkää. Kylkeen katamme lisukkeet valintasi mukaan sekä keittiön parhaimmat soosit. Jos olet Hän joka rakastaa lihaa, etkä pelkää isojakaan lasikokoja, tule paikalle sellaisena kuin olet, niin mekin teemme! " - Grill It! Helsinki

Grill It on itselle aina hieman tarkoittanut "vain" hotellin ravintolaa. Sain kutsun vierailla Radisson Blu Royal Helsingin yhteydessä olevassa Grill Itissä tuossa pari viikkoa sitten, testaamassa uutta pop up -konseptia. Noh, ensinnäkään pop up ei tarkoita mitään, vaan tässäkin tilanteessa teki mieli kysyä "niin mikä pop up". Siis onko vaikkapa Grill Itin oman Meat Bar pop up, Liha pop up, vai mikä? Konseptointi siis ehkä hieman jäänyt vaiheeseen, mutta ei anneta sen häiritä. Meno oli silti kiva.

Varattu meille!

Kannattaa ottaa pöytä kadun puolelta, on tunnelmallisempi.

Pop up viikonloppu tarkoittaa, että Grill Itissä on tarjolla rentoa ruokaa ja paikasta tehdään rennompi. Pöydät vuorataan voimapaperilla ja siihen kirjoitetaan tussilla iskulauseita ja varauksen nimi. Hieno idea, oikein hauska! Paikkahan on oikeasti ihan kivasti sisustettu, jos ottaa pöydän hieman poispäin baarista. Baarin alue siis muistuttaa siitä että ollaan hotellissa.

Olimme syömässä myöhäistä lounasta klo 15.30, ja oli ihanan hämärää ja tunnelmallista. Paikka alkoi jo täyttyä viiden pintaan, eli melkoisen suosittu tämä pop up -konsepti tuntuu olevan! Aloitimme tarjoilijan suosituksella raparperi gin tonicilla, joka oli erittäin hyvä. Hauska tapa tarjoilla purkista drinkit (tai siis tämähän oli in joku pari vuotta sitten mutta S-ryhmä herää aina vähän myöhään), mutta olisin toivonut vielä sitä kantta ja raidallista pilliä niinkuin markkinointimateriaaleissa oli..


Raparperi GT purkista


Lihat: Beef ja Pork. Näyttää vähältä mutta voi pojat, ruokaa oli todella paljon.

Pahoittelut huonosta kuvaaadusta, muta tässä silti close uppia ruuista.

Koko tämän pop upin idea on hyvä liha ja grilliruoka street food -henkeen, tai niin, että annoksia ei asetella turhan tarkasti. Tilasimme kaksi eri lihalautasta, Beefin ja Porkin, ja kumpaankin sai valita kaksi kastiketta ja kaksi lisuketta. Alkuun tuli erinomainen vihreä salaatti granaattiomenan siemenillä (trendin harjalla), joka sekoitettiin pöydässä ja jaettiin lautasille. Täytyy sanoa että tämä on ehkä kaupungin paras vihreä salaatti, tsiisus se kastike oli hyvää. Lisukkeiksi lihoihin meillä oli mm. bearnaise- ja chiminchurrikastikkeet ja parmesanranskalaisia ja coleslaw -salaattia. Molemmat lihalautaset olivat melko isoja ja maittavia. Lihaa oli runsaasti, ja kastikkeet sopivat niille kivasti. Hyvää oli, tosin melko kallista. Jos haetaan street food -viboja ja kahden hengen lounas kustantaa 98€, ei olla ihan samalla linjalla. Tilasimme toki kaksi GT:tä ja kaksi lasia ihanaa Matsu El Picaro -punaviiniä, sekä lihalautaset, mutta ei tämä nyt ihan sieltä edullisimmasta päästä ole. Vähän ketutti kun ei tajuttu hintaa ensin, että niin, tarjoilija osasi hyvin myydä meille juomat, joita emme ajatelleet tilaavamme, ja loppulasku oli sen 98€. Mietimme vain, että ei tämä nyt niin hyvää ollut... Samalla summalla saisi kyllä kolme aidosti hyvää ruokalajia ja lasin viiniä yksityisen pitämässä ravintolassa, otetaan vaikkapa Lusikka tai Ravintola Aito.

Tunnelmaa, Earth Houriin valmistautumista.

Kaiken kaikkiaan ihan jees, mutta karmaiseva lasku, tai lähinnä siksi ettemme ajatelleetkaan tilaavamme alkoholia ja yht'äkkiä meillä olikin GT:t ja punkut edessä. Hyvä myyjä siis. Eihän nuo ruoat superkalliita olleet, kyllä se oli se juoma joka kalliiksi tuli tällä kertaa.

Mutta, jos haluatte käydä testaamassa tämän pop upin, se on seuraavan kerran Radisson Blu / Grill It Helsingissä 8.-9.5. & 22.-23.5. : LUE LISÄÄ TÄSTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti