keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Hyvä kahvila Helsingissä - Café Strindberg

Strindberg on helsinkiläisten keskuudessa jo instituutio. Se paikka, jossa silmäätekevät päivystävät terassilla aina kesäpäivisin. Ja mikä ettei, olen siinä itsekin silloin tällöin istuskellut; siinä on mukava seurata Esplanadin vilinää.

Strindberg on ennenkaikkea perinteikäs. Täällä on pöytiintarjoilu, mutta ei pöytiinohjausta. Yläkerran ravintolasta saa huimia ravintola-annoksia (isovanhempieni kertoman mukaan todella makoisat lihapullat), mutta alakerran kahvila on mielestäni "se juttu".

Kahvia niin paljon kun napa vetää

Tilasimme kuin vapaherrattaret konsanaan, Toast Skagenit sekä leivonnaiset tuoreen suodatinkahvin kera. Kahvia saa muuten santsata niin paljon kuin haluaa, eli hyvä paikka kahvinnälkäisille. Strindbergin Toast Skagen on herkullinen ja ISO. Siitä riittää aivan hyvin lounaaksi, ainakin minulle. Hintataso on kova, mutta silloin tällöin voi itseään hemmotella hyvällä, ellei erinomaisella palvelulla. Perinteistä, ja siitä minä pidän. Täällä asiakasta arvostetaan, eikä koskaan ole niin kiire että asiakasta ei huomioitaisi. Tai sitten minulle on sattunut hyvä tuuri.

Huikea Toast Skagen a'la Café Strindberg

Ja jälkkäriä, kiitos.

Hinnastot yms. löytyvät netistä. Ei Strindbergistä muuta, tästä paikastahan löytyy niin paljon juttuja kuin kertojiakin. Eli googlaamaan siitä vain jos haluaa, mutta Strindberg ei mielestäni tämän enempää esittelyjä kaipaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti