keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Ramen - yes please!

Lontoossa on havaittavissa uusi buumi ruokapuolella, nimittäin ramen-keitot. Suomessa näitä keittoja en vielä ole havainnut, mutta mehän tunnetusti laahaamme hieman perässä. Ei se mitään. Kävin siis Lontoossa viime viikolla, ja halusin ehdottomasti käydä syömässä yhden, ainakin yhden, ramen-keiton. Sain yhden, mutta olisin voinut jatkaa, vaikka joka päivä, niin hyvää se oli!

Ramen on japanilainen  nuudelikeitto-ruoka, jonka jujuna on maukas liemi. Keiton liemeen lisätään sitten "täytteet", aina nuudelia ja yleensä keitetty kananmuna. Lisäksi usein täytteenä kanaa, possua, merilevää, menma, sipulia tai maissia. Aika simppeliä siis!

Bone Daddies -ravintolan Tonkotsu ramen

Alunperin halusin käydä syömässä Shoryussa, mutta ystäväni kanssa ehdotimmekin molemmat Bone Daddies Ramen -ravintolaa, kun pohdimme paikkaa kolmen tytön treffeille. Eikä mennyt pieleen! Bone Daddies on suhteellisen uusi tulokas Lontoon Sohossa, jossa monet uudet ja trendikkäät ravintolat viihtyvät. Bone Daddies yhdistää hauskasti ns. industrial-sisustustyyliin japanilaiseen tyyliin, ja paikka on jännä yhdistelmä baaria ja ruokapaikkaa. Siihen kun lisää kovalla soivan musiikin ja hirveän hälyn, tunnelma on taattu.

Juomamenu, eipä ole hinnoilla pilattu!

Sisustusta...

Ruoka oli edullista, n. 11 puntaa per annos, olut 3 puntaa. Ja voi että mitä makuja! Minä tilasin Tonkotsu ramenin ja tytöt ottivat Tantanmen ramenit. Tantanmen on muuten todella tulinen, huih! Mutta voi että, nämä ramenit olivat niin maukkaita. Miinusta hirmuinen jonotusaika, sillä paikka ei ota varauksia. Me tulimme taktisesti kuudelta, noin puoli tuntia ennen ryysisen alkamista, ja saimme pöydän heti. Toinen miinus on se melu, sillä musiikki ja ihmisten äänet ovat todella kovat, ja kuulumisten vaihtamiseen tarvitaan äänenkorotusta. Tämä tosin on yleinen vika Lontoon ravintoloissa...

Tonkotsu ramen

Asahi -olut kuuluu asiaan!

Tantanmen ramen

Plussaa siis sopivasta hintatasosta, hyvästä ruuasta ja trendikkäästä konseptista. Miinusta se jonotus, jos joutuu odottelemaan nälässä, sekä liian kovalla soiva musiikki joka vaikeuttaa jutustelua seurueen kesken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti