sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Lontoon edulliset ravintolat

Olen kotiutunut Helsinkiin takaisin kohtuullisen hyvin, mutta yhtä asiaa kaipaan Lontoosta yli muiden; edullisia ravintoloita. Helsingin hintataso on niin korkea, että nykyään tulee syötyä ulkona harvemmin kuin Lontoossa asuessani. Lontoo voi myös olla kallis, jos eksyt vääriin paikkoihin. Niinpä haluan vinkata teille muutaman edullisemman ravintolan.

Olen matkustamassa Lontooseen nyt marraskuussa, ja saan viettää siellä kokonaiset viisi päivää! Tietysti matkan suunnittelu alkaa sillä, että etsin uusia ravintoloita, tai sellaisia joista en ole aiemmin tiennyt. Tässä omaa listaani, missä aion käydä matkallani. Osa on vanhoja tuttuja, osa uusia valloituksia. Ja mikä parasta; kaikissa voi syödä hyvin alle 20 punnalla, joissakin hyvän aterian saa alle kympillä!


SHORYU RAMEN:

Kuva: Shoryu Ramen FB-sivuilta


Shoryu on itselleni vielä käymättä. Heidän Sohon ravintola aukesi juuri, kun olimme muuttamassa takaisin Suomeen. Shoryusta saa ihanan kuuloisia ramen-annoksia sekä kivoja pikku naposteltavia. Paikka on todella edullinen, heidän nettisivuiltaan löytyy tarkempi menu. Itse aion ehdottomasti maistaa jonkun ramen-annoksen ja lisäksi aion tilata gyoza-dumplingseja. Shoryulla on ravintolat Regent Streetillä sekä Sohossa, eli aivan keskustassa siis.


HARE & TORTOISE:

Kuva Londoneaterin sivuilta.


Tämä ravintolaketju on yksi lempipaikoistani Lontoossa! Herkullisia keittoja sushia, sekä riisi- ja nuudeliannoksia kastikkella. Oma favorite on tilata pöytä täyteen "vähän kaikkea" ja jakaa porukan kesken. Hare & Tortoise ei ole sopiva tunnelmalliselle illalliselle, eli treffeille en tänne lähtisi :)

Oma lempparini Hare & Tortoisessa on tietty sushi, joka on tuoretta ja maukasta, sekä heidän Tempura Udon Set -ramen annos. Täällä ruokailu ei maksa paljoa, esim. tuolle ramen-keitolle tulee hintaa vain 6,80 puntaa! Hare & Tortoise ravintoloita on Lontoossa useita, esim. Kensingtonissa sekä Bloomsburyssä, katso lisää: http://www.hareandtortoise.co.uk/.


TRAMSHED:

Kuva: London Evening Standard 
(http://www.standard.co.uk/lifestyle/foodanddrink/restaurant-of-the-week-mark-hixs-new-joint-tramshed-7819842.html)

Tämä ravintola on uusi tuttavuus minulle, ja paikkaa voisi kuvailla sanalla hämmentävä. Ravintolan perus-menu on suht hintava tähän budjettilistaukseen, mutta lounas on erittäin kohtuuhintainen, 9,95 puntaa, ja lounas on tarjolla klo 16.30 saakka. Menu on pelkistetty, täältä saa siis kanaa ja pihviä, noin simppelisti kuvailtuna. Kannattaa katsoa ravintolan kuvat ja arvostelut, niin ymmärtää jutun juonen paremmin :) Aion vierailullani käydä täällä ehdottomasti, kunhan muistan varata pöydän! Lontoossahan tunnetusti monet ravintolat ottavat varauksia ainoastaan seurueille (6+ hlö) joten jonotus on monesti ainoa tapa saada pöytä (Tramshedissä onneksi voi varata pöydän myös kahdelle). Ja uudet ravintolat ovat niin kiehtovia, että monet muutkin ovat saapuneet juuri sinun valitsemaasi ravintolaan, ja jonotusajat voivat olla lähemmäs tunnin! Lue lisää tästä paikasta Tramshedin nettisivuilta.


FLAT IRON:

Kuva Flat Iron FB-sivuilta.

Kuva Flat Iron FB-sivuilta.


Siis miten voi olla mahdollista että kunnon pihvin saa Lontoosta kympillä? Don't know, mutta haluan kokeilla. Tämä ravintola on saanut paljon kehuja, ja hinta ei todella päätä huimaa. Tuossa aiemmin mainitsin hurjasta jonotuksesta, täällä se todentuu ihan oikeasti. Noh, toivottavasti ei sada, sillä tätä pihviä haluan kokeilla! Ravintolalla ei ole kunnon kotisivuja, mutta kuvissa olevien linkkien kautta pääset heidän Facebook-sivuilleen.


YALLA YALLA:

Kuva Yalla Yallan netistä.

"Beirut Street Food in London". Yalla Yalla on äärettömän suosittu ravintola, joka tarjoaa libanonilaistyyppistä ruokaa sekä lounaalla että illalla. Lounaaksi voi täältä napata herkullisen wrapin (muistaakseni vain 4,95 puntaa) tai istua alas ja nauttia kunnon aterian. Yalla Yalla ravintoloita on useampi, ja kyllä, näissäkin saa jonottaa. Olen itse välttynyt aina jonottamiselta, koska olen taktisesti mennyt syömään aina niihin ei suosittuihin aikoihin (klo 16-17 maissa). Mahtavaa ruokaa, hektinen tunnelma, maut maistuvat siltä miltä pitääkin. Ja parasta: syöt täällä aina budjettihintaan. Viimeksi lasku oli n. 20 puntaa per hlö, kun tilasimme paljon kaikkea ja jokainen otti myös oluen. Yalla Yalla on helposti lähestyttävä ravintola, jossa ei tarvitse turhaan stressata. Yalla Yalla on saavuttanut huiman suosion myös omien tuttavieni joukossa, esim. muuan tyttö haluaa tänne aina kun on Lontoossa.... :)

Siinä muutamia missä haluan itse käydä parin viikon päästä kun matkustan Lontoon -lomalle.

Lisää vinkkejä tulossa myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti