maanantai 4. marraskuuta 2013

Texmex in Helsinki: Cantina West

Suomalaiset ovat tykästyneet texmexiin, ja se näkyy ravintolatarjonnassamme. On Pancho Villa, Gringos Locos, Amarillo, Cantina West, Santa Fe, Iguana, Colorado.... Blaah. Kaikki samanlaista mössöä. Vai onko? Itselläni on kokemusta kaikista muista paitsi Santa Festä. Amarillossa on kohtuullisen maukasta ruokaa, Gringos Locos kokemus oli hyvä ruuan puolesta mutta tarjoilu ei pelannut, ja viimeisimpänä Cantina West. Se käynti oli pohjanoteeraus.

Halusin päästä käymään Cantina Westissä ensimmäistä kertaa syömässä, kun olen kuullut paikasta paljon hyvää. Kävimme ystäviemme kanssa Cantina Westissä syömässä pari viikkoa sitten torstai-iltana. Cantina West on legendaarinen paikka (näin olen kuullut!) jota on kehuttu paljon. En tiedä kuinka ala-arvoiseen texmexiin nämä muut ovat tottuneet jotka paikkaa kehuvat, mutta siis paikkahan on täysin floppi. Tässä muutamia jotka meidän osaltamme heikensi kokemustamme:

- Sisustus on varmaan 80-luvulla ollut cool, nyt vaan elähtänyt.
- Palvelu hidasta, jouduimme odottamaan pöytään ohjausta jonkin aikaa vaikka ravintola oli suht tyhjä.
- Hinnat ovat suht kalliita.
- Ruoka oli yksinkertaisesti pahaa. Ohessa kuva "burritostani", jossa lätty jonka sisällä miedosti jos ollenkaan maustettua kanaa, ja päällä niin paljon juustokastiketta että kolesterolitasot paukkuu ja mitään muuta annoksesta en maistanutkaan. Lisukkeena selvästi salsaa ja creme fraicheä sekä valmis-guacamolea (tämä juustolautta maistui myös siltä valmis-juustokastikkeelta). Siis oikeasti, Helsingin yhdessä kehutuimmista texmex-paikoista käytetään valmistuotteita ihan häikäilemättä. Ymmärrän jotkin puolivalmisteet, mutta että pyörität TEXMEX- paikkaa ja käytät purkissa tulevaa guacamolea!? Joku roti sentään. Ystävien fajitakset olivat yhtä floppi, ruoka ei maistunut miltään.

The chicken burrito.

Hyviäkin juttuja tapahtui:

+ Ystäväni tilaama kanasalaatti oli oikein hyvä ja maukas. Tässä tosin ei käytetty valmistuotteita, ainakaan liian räikeästi.
+ Palvelu oli ystävällistä.
+ Listalla on paljon valinnanvaraa.
+Alkuun sai talon puolesta nachoja ja salsaa.

The chicken salad.


Kaiken kaikkiaan lähdimme pettyneinä. Pahaa ruokaa aivan liian kovilla hinnoilla. Koko paikka on jäänyt kultaiselle 90-luvulle, kun asiakaskunta oli taattu koska texmex-paikkoja oli vähänlaisesti. Paikka voisi ehkä sopia työpaikan pikkujouluihin, mutta silloin tunnelmaa pitäisi luoda keinotekoisesti margaritoilla. Menkää hyvät ihmiset samalla rahalla syömään jonnekin oikeasti hyvään paikkaan, pliis. Meillä on Helsingissä niin paljon kivempiä ravintoloita joista saa samanhenkistä ruokaa: Pueblo, Cholo, Patrona, yms. Vaikka ne ovat enemmänkin meksikolaista kuin texmexiä (näissä on vissi ero! :D ) niin rahansa kannattaa käyttää näissä edellämainituissa paikoissa. Tai menkää vaikka sitten Coloradoon tai Amarilloon, saatte niistäkin parempaa vastinetta rahoille.I am just complaining about a texmex place in Helsinki, called Cantina West. The food is bad and overpriced, and we felt that they are using too much concentrates for a texmex restaurant. For example the guacamole tasted like ready-made guacamole. You have to be reeeally lazy if you don't even do your own guacamole in a texmex restaurant. Please use your euros somewhere else, where you can actually buy some tasty food.

2 kommenttia:

 1. Hei Tiia!

  Harmikseni sain lukea, että vierailusi Cantina Westissä ei ole vastannut odotuksiasi. Meillä on pitkä historia, vuodesta 1990, josta olemme ylpeitä! Myös sisustus kielii tästä historiasta, eli elementtejä löytyy kolmelta vuosikymmeneltä.
  Me Cantinassa valmistamme suurimman osan tuotteistamme itse alusta asti mm. quacamolen sekä juustokastikkeen. Olen pahoillani, että epäonnistuimme kohdallanne annoksissa.
  Havaintosi, että Tex-Mex ja Meksikolainen ruoka ovat eri asia pitää paikkansa. Olemme viime viikolla päivittäneet visuaalista ilmettämme ja myös uudistaneet ruokalistamme.

  Haluaisinkin kutsua Sinut kokeilemaan uutta 3 kitchens listaamme jossa voit valita ruokia Meksiko- Texas- tai Cajun-listalta. Olen varma, että seuraavalla kerralla pystymme korjaamaan muodostuneen käsityksesi meistä. Tee pöytävaraus suoraan minun kauttani, vaikka maililla.

  Syysterveisin,
  Antti Halttunen
  Ravintolatoimenjohtaja, Partner
  antti.halttunen@cantinawest.net, tel. 0207424210

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Antti!

   Kiitos viestistäsi, mukava huomata että seuraatte mitä Cantina Westistä puhutaan sosiaalisessa mediassa.

   Cantina Westiä on kehuttu paljon, ja haluan uskoa että laatunne normaalisti vastaa asettamaanne tasoa, eihän ravintola muuten pysyisi pystyssä yli kahtakymmentä vuotta :) Laitan sinulle viestiä pöytävarauksesta, tulen mielelläni antamaan Cantina Westille toisen mahdollisuuden, sillä uusi menu ja visuaalisen ilmeen uudistus kuulostavat hyvältä.

   -Tiia

   Poista